• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı: Dünyada ikinci bir artış yaşanıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı: Dünyada ikinci bir artış yaşanıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına davetli oldu. Hafta sonu Caddebostan Sahili ve Moda Sahili’ne akın eden yurttaşların maskesiz ve sosyal mesafesiz görüntülerini açıklayan Ceyhan, “Endişe tamamen yok oldu ne yazık ki. Taziye ziyaretlerini, cümbüşleri ilave edince tehdit giderek gelişiyor. İran gözümüzün önünde, daha büyük bir dalga yaşıyor. Mayıs […]

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına davetli oldu.

Hafta sonu Caddebostan Sahili ve Moda Sahili’ne akın eden yurttaşların maskesiz ve sosyal mesafesiz görüntülerini açıklayan Ceyhan, “Endişe tamamen yok oldu ne yazık ki. Taziye ziyaretlerini, cümbüşleri ilave edince tehdit giderek gelişiyor. İran gözümüzün önünde, daha büyük bir dalga yaşıyor. Mayıs gelecek bu iş bitecek sözleri bu görüntüleri ortaya çıkardı. Virüsün bulaşıcılığında bir eksilme filan yok. Bir tane taziye ziyaretinden 190 hadise çıkıyor. O halde virüs bir şey kaybetmedi” ifadelerini kullandı.

“VİRÜS DEĞİŞİNİME UĞRADI DİYEMİYORUZ”

“Virüs değişinime uğradı da eforunu kaybetti o surattan böyle oluyor diyemiyoruz” diyen Mehmet Ceyhan, “Bir Hayli sebebi var. Biz 65 yaş üzerini yalıttık. Dışarı çıkmayan insanlar virüsü alıp yaşamını kaybediyor. Yaşlı grubu gözetemezsek vefat oranları çoğalmış diye göreceğiz. Kararında bir endişe her zaman lüzumludur. Bir müddet sonra bu gerekenden de alta inerse risk var demektir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı: Şu anda dünyada ikinci bir artış yaşanıyorProf. Dr. Mehmet Ceyhan

“DÜNYADA İKİNCİ BİR ÇOĞALIŞ YAŞANIYOR”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

Bir kısım insan çok önlemli kaidelere uyuyor. Konutlarına kapanan, aylardır dışarı çıkmayan insanlara haksızlık oluyor. Şu anda dünyada ikinci bir çoğalış yaşanıyor. Bir Hayli ülkede salgın dalgası yeni başladı. Bizde eksilmeye başlaması yetmiyor, mesafeli maskeli yaşamak vaziyetinde kalacağız.

Yüksek oranda yaşlılar yaşamını kaybediyor. Biz bir Avrupa ülkesi gibi değiliz. Yaşlıların çoğu çocuk, torun beraber yaşıyor. Bulaşın çoğu konut içi temas biçiminde oluyor.

Bütün cemiyeti hakimiyet altında meblağsanız virüs cemiyette iyice eksileceği için o grubun dışarı çıkması o insanların dışarı çıkması daha az tehlike oluşturacak. Yalnızca maske takarak yüzde 86 oranında korunuyorsunuz maske olmadan mesafe kaidesine uyarsanız yüzde 82 ikisini birden uygularsanız yüzde 97 oranında korunuyorsunuz.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı: Dünyada ikinci bir artış yaşanıyor

Son Dakika: Türkiye’de 8 Haziran günü koronavirüs sebebiyle 19 birey yaşamını kaybetti, 989 yeni hadise tespit edildi



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?