• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Şirket satın alma vaadiyle kandırılan G.Saray eski başkanı Adnan Polat, 23.6 milyon TL dolandırıldı

Şirket satın alma vaadiyle kandırılan G.Saray eski başkanı Adnan Polat, 23.6 milyon TL dolandırıldı

Galatasaray Spor Kulübü daha önceki başkanı olan şanlı iş insanı Adnan Polat, Arnavutluk’ta dolandırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat bülteninde bulunan Polat Grubu’nun İdare Heyeti Başkanı Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu işletmeyi ortağı Sinan İdrizi’nin petrol işletmeyi alma taahhüdüyle kendisinden para istediğini, kontratın gereğinin yerine getirilmediğini belirterek davacı oldu. Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre; […]

Galatasaray Spor Kulübü daha önceki başkanı olan şanlı iş insanı Adnan Polat, Arnavutluk’ta dolandırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat bülteninde bulunan Polat Grubu’nun İdare Heyeti Başkanı Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu işletmeyi ortağı Sinan İdrizi’nin petrol işletmeyi alma taahhüdüyle kendisinden para istediğini, kontratın gereğinin yerine getirilmediğini belirterek davacı oldu.

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre; Arnavutluk’ta iş yapan Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu işletmeyi ortağı ve Arnavutluk Süper Ligi ekiplerinden Flamurtari’nin idareyicisi Sinan İdrizi ile tanışıyordu. Sinan İdrizi, Polat’a Arnavutluk’ta bulunan Global Fluids International GFI adlı bir işletmenin çok kârlı bir iş yaptığını ve işletmeyi almak isterse kendisine dayanakçı olabileceğini söyledi.

KİŞİSEL HESABA GÖNDERDİ

İddiaya göre Sinan İdrizi, Polat’a işletmenin satış kıymetinin 17 milyon dolar olduğunu belirterek, kapora olarak 3.5 milyon dolar bugünkü kurla 23.6 milyon TL verilmesini, satış asıllaşmaz ise kaporanın iade edileceğini anlattı.

Polat, Kasım 2016’da kroki pay alım kontratı hazırlattı. Kontrat sonrası İdrizi, firma yetkililerinin kendisini aradığını ve paranın banka üzerinden değil, yediemin sıfatıyla kendisi tarafından götürülmesini istediklerini söyledi. Polat da ön ödeme fiyatını, imza attıkları satış kontratının ardından iş adamının hesabına gönderdi.

KAPORA İADE EDİLMEDİ

Savcılıktaki kabahat bülteninde yer alan iddiaya göre, birkaç ay sonra Sinan İdrizi, Arnavutluk’ta tercih olacağını, projenin tercih sonrasına kaldığını belirterek Polat’ı oyaladı. 2017’deki tercihler sonrasında da satışın hakikatleşemeyeceğini söyledi.

Adnan Polat da kapora için yatırdığı 3.5 milyon doları ve satış kontratının iptalini istedi. Fakat, Sinan İdrizi, kontratı iptal etmek istemedi. Adnan Polat da aradan aylar geçmesine karşın, İdrizi tarafından kendisine rastgele bir ödeme yapılmayınca savcılığa kabahat bülteninde bulundu. Dolandırıldığını ileri süren Polat’ın şikâyetinin ardından vakayla alakalı soruşturma başlatıldı.

Şirket satın alma vaadiyle kandırılan G.Saray eski başkanı Adnan Polat, 23.6 milyon TL dolandırıldı



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?