• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


TFF Sağlık Kurulu Üyesi Mete Düren’den kulüplere koronavirüs uyarısı: Geç kalmayalım kaygısıyla hatalı işler yapılıyor

TFF Sağlık Kurulu Üyesi Mete Düren’den kulüplere koronavirüs uyarısı: Geç kalmayalım kaygısıyla hatalı işler yapılıyor

Kulüplerin federasyonun hazırladığı dönüş protokolüne uymadığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Heyeti Azası Prof. Dr. Mete Düren, koronavirüs sonrasında Süper Lig’e dönüş için hazırlanan kulüplere koronavirüs ile alakalı ihtarlarda bulundu. TFF ve UEFA Sağlık Kurulları’nın azası olan Mete Düren, Sözcü‘ye verdiği ziyarette, “Test yapıldıkça pozitif rakamı çoğalabilir. Devlet, liglerin başlama tarihini söylemeden 3. safhaya girilmez. […]

Kulüplerin federasyonun hazırladığı dönüş protokolüne uymadığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Heyeti Azası Prof. Dr. Mete Düren, koronavirüs sonrasında Süper Lig’e dönüş için hazırlanan kulüplere koronavirüs ile alakalı ihtarlarda bulundu.

TFF ve UEFA Sağlık Kurulları’nın azası olan Mete Düren, Sözcü‘ye verdiği ziyarette, “Test yapıldıkça pozitif rakamı çoğalabilir. Devlet, liglerin başlama tarihini söylemeden 3. safhaya girilmez. 3. aşama, ekip idmanlarına başlanması ve sporcuların maskesiz olarak birbirleriyle temas edebilecekleri bir civarın oluştuğu anlamı taşıyor. Ekip çalışmalarına başlamak hem TFF protokolüne hem de İçişleri Bakanlığı genelgesine ters. UEFA ve TFF Sağlık Heyeti olarak yaptığımız nasihatlerde öncelikle tarihin tanımlanması, onayların alınması gerektiğini bildirmiştik” ifadelerini kullandı.

“HERKES KAMPA GİRMELİ”

“En çok üzerinde durduğumuz mevzular, sosyal mesafe, hijyen ve daha da ehemmiyetlisi salt yalıtımdı. Ekiplerin idmanlar evvelinde test yaptırması gerekir. Toplu idmanlar, liglerin başlama tarihinde ve salt yalıtımlı kamp halinde yapılabilir. Futbolcusundan aşçısına kadar bu kamp yarıyılını beraber geçirmeleri koşul. Her gün konuta gidilecekse her gün test yapılmalı. Kişisel kanım, TFF’nin maçları başlatmaya amaçlı olduğu. Tarih söylenirken ‘Şimdilik’ dendi ancak bu yanlış idrak edilmiş olabilir. ‘Aman geç kalmayalım’ evhamıyla yanılgılı işler yapılıyor. Avrupa’da pozitif olaylar konutta karantinaya alınıyor.”

“TAM EKİP KARANTİNAYA ALINMALI”

“Bir ekibin 6-7 oyuncusunun pozitif çıkması vaziyetinde tam ekip karantinaya alınmalı, maça çıkarılmamalı. Bununla alakalı madde yok, belki de yönergede farklılık gerekiyor. Almanya Ligi 16 Mayıs’ta başlayacak. Onların ne biçimde devam edeceği bize avantaj oluşturur. Bence en doğrusu liglerin olası olan en geç tarihte başlaması.”

TFF’nin yayımladığı ‘Futbola Dönüş Teklif Protokolü’nün Pozitif Test Senaryosu başlıklı 3. maddesinde özetle şu ifadeler kullanılıyor:

* Ekip hekimi mümkün temaslı bireyleri tanımlamalı.

* 24 saat içinde yeni testler yapılmalı.

* Pozitif olayın ailesi konutlarında teste girmeli.

* Testlere bir hafta süresince devam edilmeli.

* Belirtiler pozitif sonuçlanırsa asgari 15 gün sonra hadise ekibe katılabilir.

* Sağlık Kurumunda uyuyuşu reelleşen oyuncunun bu yarıyılda tekerrür maçlara katılımı önerilmez.

TFF Sağlık Kurulu Üyesi Mete Düren'den kulüplere koronavirüs uyarısı: Geç kalmayalım kaygısıyla hatalı işler yapılıyor



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?