• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Akşener’den Erdoğan’a tarihi çağrı: Tüm liderler bir masa etrafında toplanmamız lazım

Akşener’den Erdoğan’a tarihi çağrı: Tüm liderler bir masa etrafında toplanmamız lazım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV “Çalar Saat Haftasonu” Programında İlker Karagöz’ün misafiri oldu. Akşener, tarihi bir çağrıda bulunarak, yaşanan krizden nasıl çıkılacağını görüşmek üzere tüm liderlerin toplandığı bir memleket masası kurulmasını istedi. Akşener’in ehemmiyetli söylemeler yaptığı Çalar Saat programından satır başları şöyle: “Salgınla beraber hoşlandıklarımızla uzak olmanın nasıl bir duygu olduğunu gördük […]

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV “Çalar Saat Haftasonu” Programında İlker Karagöz’ün misafiri oldu. Akşener, tarihi bir çağrıda bulunarak, yaşanan krizden nasıl çıkılacağını görüşmek üzere tüm liderlerin toplandığı bir memleket masası kurulmasını istedi.

Akşener’in ehemmiyetli söylemeler yaptığı Çalar Saat programından satır başları şöyle:

“Salgınla beraber hoşlandıklarımızla uzak olmanın nasıl bir duygu olduğunu gördük ve hoşlandıklarımızla beraber olmanın nasıl bir nimet olduğunu gördük. Tabiata ne kadar hoyratça davrandığımızı anladık, insanlığımızı keşfettik. Umarım salgından sonra bu yaşadıklarımızı unutmayız.

LİDERLERE TARİHİ ÇAĞRI

Bugünler geçecek ama biz pandemiye ne yazık ki çok külfetli bir yarıyılda tutulduk. Pandemi sonrasıyla alakalı olarak politika müessesesinin tedbir alması gereken bir yarıyıla giriyoruz. Ben Sayın Erdoğan’a hep bir çağrıda bulundum Suriye sorununda bulundum, salgın olduğu zaman liderleri ister tek tek ister biraraya toplayın bu hepimizin tasayı, tekliflerimizi, fikirlerimizi biraraya getirelim, ortak usu işletelim dedim. Bugün bir çağrı yapmak istiyorum, bir anne olarak bu çağrım Sayın Erdoğan’a, tüm liderler bir masa çevresinde bir araya gelmemiz gerekli, bu ülkenin yurttaşları olarak, bu ülkeye hizmet etmiş yurttaşlar olarak bu masanın ismine memleket masası diyorum ben memleket masasında bir araya gelmemiz gerekli. Bu krizden nasıl çıkacağımızı konuşmamız gerekli. Misalin yiyecek ulaşımı ve yiyecek güvenliği çok ehemmiyetli olacak bundan sonrasında; tarımın yapımının çok ehemmiyetli bir hale geleceğini biliyoruz. Dünya çok gelişmişti, küçülecek gibi görünüyor. Aynı zamanda teknolojinin çok öne çıkacağı bir dünya ile karşı karşıya kalacağız gibi görünüyor. Ve böyle bir etrafta beynelmilel sisteme karşı da bu memleket masasındaki resmin, birlikteliğin çok ehemmiyetli olacağını düşünüyorum ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin fotoğraf olarak hem içeride hem dışarıda herkese karşı çok ehemmiyetli bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Umarım bu çağrıma bir geri dönüş olabilir.

“KUTUPLAŞARAK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Pandeminin hepimizi kavurduğu bir noktada bu dili çok ayrıştırıcı buluyorum. Bizim birlik ve beraberliğe gereksinimimiz var. Bu birlikteliği sağlamak Sayın Erdoğan’ın vazifeyi. Bu dil, Türkiye’ye fayda getirmez, işsizliğe derman olmaz, tarımı öne koymaya mani olur. İki teklifim olmuştu: Bilim Heyeti gibi bir ekonomi heyeti kurulmasını istemiştim. Büyük deneyimi olan ekonomi insanları var. Ortak bir usun ortaya çıktığı sanayici, bilim insanları ve politiklerin olduğu bir heyet önermiştim. Şimdi de bu memleket masasının çevresinde bir araya gelmeyi öneriyorum. Bizim kutuplaşarak kaybedecek zamanımız yok. Bugün bunu yapmak bu ülkeye en büyük makûsluktur. İş kur önünde biriken insanları biliyoruz, işinikaybetmiş insanlara faturaların geldiğini öğreniyoruz, belediye başkanlarının paralel devlet duyuru edilmesi apayrı bir şeydir. Bu davranış bu ülkenin seçilmiş iktidarından olması gerekirken bir muhalefet partisi liderinden bu öneri geliyor bu da bir garabet değil mi? Muhalefet partileri milletin avukatıdır iktidar ise hizmet yapmakla mükelleftir. Bu dili ayrıştırıcı buluyorum. Bizim birliğe, beraberliğe gereksinimimiz var, bu vazife, sayın Erdoğan’ın vazifeyi. Bu dil, Türkiye’ye fayda getirmez, işsizliğe derman olmaz, tarımı öne koymaya mani olur. İki teklifim olmuştu: Bilim Heyeti gibi bir ekonomi heyeti kurulmasını istemiştim. Büyük deneyimi olan ekonomi insanları var. Ortak bir usun ortaya çıktığı sanayici, bilim insanları ve politiklerin olduğu bir heyet önermiştim. Şimdi de memleket masasının çevresinde bir araya gelmeyi öneriyorum.

“ERKEN TERCİH GÖRMÜYORUM”

Başından beri erken tercihle alakalı rastgele bir hissiyata sahip olmadım. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar erken tercihi oluşturan koşullar değil ben göremiyorum, belki de ben yanılıyorumdur.

NORMALLEŞME AZICIK HAZLI OLUYOR

Normalleşme mevzusu azıcık süratli oluyor gibi bir kaygımız var. Belki bu mevzuda azıcık daha coşkusuz davranmanın daha doğru olacağı istikametinde kanımız var. Merkez bankası para basıyor bu paraların özellikle lüzumu olan kesime eriştirecek bir sistem kurulması gerekli. Bunun yerine tüketme olanağı olan insanlara bu para giderse o zaman dolar alıyor insanlar işte doların çıkması gibi bir vaziyete gidiliyor. 200 milyar liraya çıktığı söylenen o paranın yalnızca 2 milyar lirası nakit takviyelere gitti, geri kalanı kredi ve kredi ertelemelerine gitti. Pandemi sonrası tertemiz bir dünyayla karşılaşacağız. O dünyadaki ekonomik kıymetlerden hisse almanın yolu hak ve demokrasiden geçer. Basının serbest kalması en evvel bize gerekli. Ne yerli ne de yabancı yatırımcının bu surattan gelmeyeceği bir reel. Ekonomik kasvetlerin ehemmiyetli bir kısmı, hukukun üstünlüğü, hak ve demokrasi meselelerinden kaynaklanıyor. Şu anda birey başı kazancımız 8 bin 500 dolar oldu. Ülke giderek fukaralaşıyor. Özellikle iktidar kanadının usunu başına alması gerekli. Pandemi konuşmasının yarısını ana muhalefet partisi başkanına ayırırsanız olmaz.

Akşener'den Erdoğan'a tarihi çağrı: Tüm liderler bir masa etrafında toplanmamız lazım



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?