• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Vakaların az olduğu illerde okulların açılma durumu olursa, buna hazırız

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Vakaların az olduğu illerde okulların açılma durumu olursa, buna hazırız

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mehmet Acet’in sunduğu Başşehir Kulis programında koronavirüs salgını gündemine dair söylemeler yaptı. Mekteplerin açılış programı ile alakalı konuşan Selçuk, hadise rakamının olmadığı ya da az olduğu şehirlerde mekteplerin açılması vaziyetinde buna hazır olduklarını dile getirdi. Bakan Selçuk’un konuşmalarından satır başları: “Dünya genelinde mekteplerin açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye’nin sıhhat açısından […]

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mehmet Acet’in sunduğu Başşehir Kulis programında koronavirüs salgını gündemine dair söylemeler yaptı. Mekteplerin açılış programı ile alakalı konuşan Selçuk, hadise rakamının olmadığı ya da az olduğu şehirlerde mekteplerin açılması vaziyetinde buna hazır olduklarını dile getirdi.

Bakan Selçuk’un konuşmalarından satır başları:

“Dünya genelinde mekteplerin açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye’nin sıhhat açısından bilgilerin neler gösterdiği bilim heyetinin neler söyleyeceği yalnızca Türkiye’nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini inceleme ediyoruz. Bizim için 1 Haziran gaye. Yaşamın olağanlaşmasını istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim netlikle açılamaz derse mekteplerin açılması Eylül’e kalır.

“KISMİ KISMİ AÇILMALAR OLABİLİR”

Ya da kısmi kısmı açılmalar olabilir. Alternatiflere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Ulusal Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sıhhat Bakanlığı İçişleri bakanlığı hep birlikte karar alıyoruz.

“AÇILMASI GÜNDEME KAZANÇSA, BUNA HAZIRIZ”

Bizim bazı şehirlerimiz de hiç hadise yok. Bazı şehirlerimiz de çok hadise var. Hangi şehirlerde vaziyet nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık etkeni üzerinden de bakmak gerekli. Şayet şehirlere göre mekteplerin açılımı olursa buna da hazırız. Mektebe dönüşten sonraki bir senenin her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin kaygılarını dikkate alıyoruz. Talebelerden mekteplerin açılması doğrultusunda arz alıyoruz.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Vakaların az olduğu illerde okulların açılma durumu olursa, buna hazırız



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?