• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Son dakika: İstanbul’da doğal gaz faturaları 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek

Son dakika: İstanbul’da doğal gaz faturaları 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek

Koronavirüs salgını sebebiyle İGDAŞ’ın 30 günü aşan fatura tertip edilmesine ait İstanbul Megakent Belediyesi’nden yeni bir söyleme geldi . İGDAŞ, ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar tertip edilmesi için çalışma başlattı. Üyelerin arz etmesi halinde, ödenmiş faturalar da 30 günlük olarak yine tertip edilecek, hâlihazırda harcanmış ebedîye kısım ise bir sonraki […]

Koronavirüs salgını sebebiyle İGDAŞ’ın 30 günü aşan fatura tertip edilmesine ait İstanbul Megakent Belediyesi’nden yeni bir söyleme geldi . İGDAŞ, ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar tertip edilmesi için çalışma başlattı. Üyelerin arz etmesi halinde, ödenmiş faturalar da 30 günlük olarak yine tertip edilecek, hâlihazırda harcanmış ebedîye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacak.

İstanbul Megakent Belediyesi, yaşanan süreç ve yeni tertip etmeye ait kamuoyuna bir söylemede, “Son yarıyılda kamuoyuna yansıyan büyümeler güzergahında bir söyleme lüzumu dinlenmiştir. Natürel gaz dağıtım piyasası, Enerji Piyasası Tertip Etme Müessesesinin mevzuatlarıyla tertip edilmiş bir piyasadır. Dolayısıyla natürel gaz fatura değerleri, mevzuatın tanımladığı tarifelere uygun olarak tanımlanmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

“30 GÜNE KARŞILIK GELECEK BİÇİMDE YİNE TERTİP EDİLECEK”

Söylemede, “Ancak, Koronavirüs salgını sebebiyle 11 Mart tarihinden itibaren fantastik şartlar yaşanmaya başlanmıştır. Gerek çalışanlarla alakalı Hükümetçe yapılan yönetimsel tertip etmeler, gerek salgından çalışanların etkilenmesi ve hatta bir kısım yurttaşlarımızın tedbiren sayaç okunmasına izin vermemesi sebepleriyle sayaç okuma faaliyeti bu yarıyılda bayağı zamanlara göre daha güç reelleşmiş, fatura vakitleri elde olmayan sebeplerle uzamıştır. Nisan ayında sekiz gün caddeye çıkma yasağının yaşanmış olması da bu yarıyılı etkileyen bir başka ehemmiyetli nedendir. Netice olarak faturalar hakikat tüketim kıymetleri üzerinden oluşturulmuş olsa da bu yarıyılda daha uzun bir vakti içermiştir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun ihtarı üzerine ödenmeyen faturalar iptal edilerek 30 günlük faturalar tertip etmek için çalışma başlatılmıştır. Buna göre yeni fatura değeri, 30 güne karşılık gelecek biçimde yine tertip edilecek; hâlihazırda harcanmış ebedîye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır.” denildi.

“HARCANMIŞ EBEDÎYE BİR SONRAKİ FATURAYA YANSIYACAK”

Söyleme, “Ödenmiş faturalarda da esasen hakikat tüketimden kaynaklanan kıymet ödenmiş olmakla beraber; üyelerimizin arzı halinde, 30 güne karşılık gelecek biçimde yine tertip edilecek; hâlihazırda harcanmış ebedîye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu vaziyette, ebedîye tüketim için ödenmiş meblağ sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi arz halinde iadesi sağlanacaktır” biçiminde sonlandırıldı.

Son dakika: İstanbul'da doğal gaz faturaları 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?