• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Soğuk Lipolizin Diğer Bölgesel Yağlardan Kurtulma Tekniklerine Karşı Üstünlükleri

Soğuk Lipolizin Diğer Bölgesel Yağlardan Kurtulma Tekniklerine Karşı Üstünlükleri

Soğuk lipoliz ya da diğer adıyla Coolsculpting, ameliyatsız bir şekilde bölgesel zayıflamayı sağlayarak birçok kişiye umut olmuştur. Bölgesel kilo alma birçok kişinin ortak sorunudur ve diyetler ve egzersizlerle çözülememesi oldukça yorucudur. Soğuk lipoliz, anestezi veya kesik olmaksızın sadece 1 veya 2 seansla bölgesel yağlardan kurtulmayı vaat eder.

Bir Coolsculpting prosedürü sırasında, bir plastik cerrah veya başka bir lisanslı pratisyen, vücudun belirli kısımlarını donma sıcaklığına getirmek için soğutucu özel bir alet kullanır. Prosedür, vücudun tedavi olan bölümündeki yağ hücrelerini dondurur ve öldürür. Soğuk lipoliz tedavisinden sonraki birkaç hafta içinde, bu ölü yağ hücreleri doğal olarak parçalanır ve karaciğer yoluyla vücuttan atılır.

Soğuk lipoliz, vücudun belirli bölgelerinde olan birikmiş küçük yağ birikintilerini hedefler. Karında, kalçada, uyluklarda kurtulmak istenilen yağlı doku varsa soğuk lipoliz harika bir seçenektir. Ancak bu prosedür genellikle obez kişiler için tavsiye edilmez.

Coolsculpting’in diğer bölgesel yağlardan kurtulma tekniklerine göre faydaları tedavi edilen bölgeye zarar gelme riskinin çok düşük olmasıdır, yara izi oluşma riskinin minimuma indirilmesidir ve iyileşme süresinin diğer bazı prosedürlere göre daha kısa olmasıdır. Ameliyat olmadığı için iyileşme süresi yoktur ve spor gibi aktivitelere genellikle yaklaşık bir hafta sonra devam edilebilir. Soğuk lipolizin bir diğer avantajı ise ameliyathane değil de klinikte yapıldığı için işlem süresinin çok daha kısa olmasıdır.

Genel olarak, soğuk lipoliz diğer yağlardan kurtulma prosedürlerine benzer faydalar sunar. Ayrıca yağları dondurma, cildin sıkılaşması ve pürüzsüzleşmesine de yardımcı olur. Soğuk lipoliz prosedürünün ardından yapılması gereken belirli bir diyet yoktur ancak kötü bir diyet bölgesel yağlanmaya sebep olacağından tedavi sonrasında dikkatli olmakta fayda vardır.

Soğuk Lipolizin Yan Etkileri

Peki, soğuk lipolizin zararları nelerdir? Soğuk lipolizin zararları herkeste görülmemekle birlikte bazı kişilerde birtakım yan etkiler söz konusu olabilir. Coolsculpting prosedürü esnasında hasta bir soğutma paneli arasında uzanır ve tedavi edilen bölgede bir çekilme hissi hissedebilir. Ayrıca Coolsculpting sırasında cildin ve dokunun maruz kaldığı yoğun soğuk sıcaklık sebebiyle hasta tedaviden sonra kısa süreli bir ağrı hissedebilir. Yapılan çalışmalar tedavi sonrası ağrının genellikle 3-11 gün sürdüğünü ve kendi kendine kaybolduğunu bildirdi. Soğuk lipoliz tedavisi sonrasındaki 3-11 gün içerisinde geçici kızarıklık, şişme, morarma ve cilt hassasiyeti de tecrübe edilebilir.

Soğuk lipolizin zararlarını minimize etmek için tedavi öncesi bronzlaşma ve tıraş gibi bölgeyi tahriş edecek hareketlerden kaçınmak önemlidir. Ayrıca prosedürden iki hafta önce kan sulandırıcı ve antiinflamatuar ilaçları almayı bırakmak gerekir. Bu ilaçlar vücudun iyileşme sürecini etkileyebilir.

Soğuk lipoliz cerrahi bir işlem olmadığı için güvenli bir yöntem olmasının yanı sıra prosedür için araştırma yaparken klinikleri detaylı bir şekilde incelemekte fayda vardır. Cool Clinic sadece tamamen doktorlardan oluşan ekibiyle öne çıkmaz aynı zamanda önderliğini Dr. Mustafa Karataş’ın yapmasıyla da diğer kliniklerin önüne geçer. 2002-2004 yılları arasında yurt dışında medikal estetik konusunda eğitim alan Dr. Mustafa Karataş, 2006- 2007- 2008 ve 2009 yılları arasında Botox ve Dolgu konusunda platin uygulayıcı ödüllerini almıştır. Bu sebeple Türkiye’de estetik uygulamalar denilince akla gelen ilk isim Dr. Mustafa Karataş’ın soğuk lipoliz uygulaması da güvenleri kazanmıştır. Cool Clinic ayrıca soğuk lipoliz yaptırmak isteyen ancak aklındaki sorular sebebiyle kararsız kalan kişilere ücretsiz danışmanlık sunarak prosedürü detaylı bir şekilde açıklar ve karar vermelerine yardımcı olur. Ücretsiz danışmanlık internet üzerinden veya doğrudan Nişantaşı’ndaki kliniğe giderek alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?