• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Almanya Bundesliga’da maske takma zorunluluğu kaldırıldı

Almanya Bundesliga’da maske takma zorunluluğu kaldırıldı

Almanya Bundesliga’daki karşılaşmalarda saha kenarında maske takma lüzumluluğu kaldırıldı. Alman Futbol Federasyonu DFB ve Almanya Kulüpler Birliği DFL tarafından yapılan söylemede, saha kenarında bulunan oyuncular ve teknik takım ile tribünde oturan kulüp idareyicilerin 1,5 metre sosyal mesafeye uymaları gidişatında ağız ve burun bölgesini kapatması gerekmediği belirtildi. Söylemede aynı uygulamanın karşılaşmada misyon yapan dördüncü hakem için […]

Almanya Bundesliga’daki karşılaşmalarda saha kenarında maske takma lüzumluluğu kaldırıldı.

Alman Futbol Federasyonu DFB ve Almanya Kulüpler Birliği DFL tarafından yapılan söylemede, saha kenarında bulunan oyuncular ve teknik takım ile tribünde oturan kulüp idareyicilerin 1,5 metre sosyal mesafeye uymaları gidişatında ağız ve burun bölgesini kapatması gerekmediği belirtildi.

Söylemede aynı uygulamanın karşılaşmada misyon yapan dördüncü hakem için de geçerli olacağı ifade edildi.

GAZETECİLERİN SAYISI 2 KATINA ÇIKARILDI

Statta çalışanların rakamının da çoğaldırıldığına işaret edilen söylemede, karşılaşmalarda misyon yapan gazetecilerin rakamının 13’ten 26’ya çıkarıldığı aktarıldı.

Söylemede, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle DFL tarafından hazırlanan “hijyen ve sıhhat tasarısındaki” farklılıkların Almanya Çalışma Bakanlığı ve alakalı iş kuruluşları tarafından onaylandığı ve sezonun sonuna kadar geçerli olacağı bildirildi.

Söylemede ayrıca bu yeni tertip etmenin Alman 2’inci, 3’üncü ve bayanlar futbol liglerinde de uygulanacağı kaydedildi.

Almanya’da DFL tarafından hazırlanan ve eyaletlerin spor bakanları tarafından da kabul edilen “sıhhat ve hijyen” tasarısının uygulanması koşuluyla 1. ve 2. futbol liglerinin mayıs ayının ortasında yine başlamasına izin verilmişti.

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?