• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


2021’den sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek

2021’den sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 seneyi sonundan itibaren besilik büyükbaş hayvan ithalatını sonlandıracak. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu sene asıllaştırılacak besilik büyükbaş hayvan ithalatını 2019’a göre yarı yarıya eksiltiyor. Bakanlık Hayvancılık Genel Müdürlüğü HAYGEM, 2019 senesinde 660 bin baş olarak asıllaşan besilik büyükbaş hayvan ithalatının bu sene 350 bin başa indirileceğini açıkladı. Hayvancılık Genel Müdürlüğü […]

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 seneyi sonundan itibaren besilik büyükbaş hayvan ithalatını sonlandıracak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu sene asıllaştırılacak besilik büyükbaş hayvan ithalatını 2019’a göre yarı yarıya eksiltiyor. Bakanlık Hayvancılık Genel Müdürlüğü HAYGEM, 2019 senesinde 660 bin baş olarak asıllaşan besilik büyükbaş hayvan ithalatının bu sene 350 bin başa indirileceğini açıkladı.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü HAYGEM tarafından yapılan söylemede, son 17 senede uygulanan siyaset ve desteklemeler ile büyükbaş hayvan varlığının yüzde 80 çoğalarak 17,8 milyona, küçükbaş hayvan varlığının yüzde 52 çoğalarak 48,4 milyona, kırmızı et imalinin ise yüzde 186 çoğalarak 1,2 milyon tona eriştiği belirtildi.

2021 SENEYİ SONUNDA BESİLİK BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTHALATINA İZİN VERİLMEYECEK

Aynı zamanda TÜİK bilgilerine göre Türkiye popülasyonunun da yüzde 21 çoğalışla 83,1 milyona, turist rakamının yüzde 240’lık çoğalışla 45 milyona eriştiği kaydolunarak şöyle devam edildi:

“Popülasyonumuzun yeterli ve balanslı beslenmesi için kırmızı et kaynaklı protein lüzumunun karşılanması gerekmekte, üreticimizin korunması ve harcayıcımızın mantıklı maliyetten et harcamasını sağlayarak gözlenmesi ehemmiyet talep etmektedir. Bu kapsamda bir sonraki senenin Ramazan ayı ve turizm sezonu gibi arzın yoğun olduğu yarıyıllar için besilik hayvan mevcudu, şirket doluluk oranları ve talep arz balansı göz önünde yakalanarak, besilik büyükbaş hayvan temini tasarlanmaktadır. Hayvancılık sektöründe yaptığımız atılımlar, uyguladığımız takviye ve projeler neticesinde besilik hayvan ithalatımız, 2019 senesinde bir evvelki seneye göre yarı yarıya eksiltilerek, 660 bin başa düşürülmüştür. 2020 senesinde de bir evvelki seneye göre yarıya yakın oranda düşürülecektir. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mücbir nedenler dışında besilik canlı hayvan ithalatına hiçbir biçimde izin verilmeyecektir.”

İHA

2021'den sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?