• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Önce vurup sonra yaktılar! Cinayetin sır perdesi aralanıyor

Önce vurup sonra yaktılar! Cinayetin sır perdesi aralanıyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde hafta başında Soner Taşkın’ın taşıtın içerisinde vurulduktan sonra taşıtla beraber yakılarak öldürülmesiyle hakikatleştirilen cinayetin ardından nezaretine alınan kuşkulular savcılıktaki ifadelerinde birbirlerini yargılamışlardı. Jandarma, cinayetle alakalı tüm ispatları incelerken tüm gizem perdeleri yavaş yavaş kalkıyor. İKİ KUŞKULU DE BİRBİRİNİ SUÇLADI Yomra ilçesi Gülyurdu Mahallesi’ndeki dağ yolunda 4 Mayıs Pazartesi akşam 23.00 sıralarında reelleşen […]

Trabzon’un Yomra ilçesinde hafta başında Soner Taşkın’ın taşıtın içerisinde vurulduktan sonra taşıtla beraber yakılarak öldürülmesiyle hakikatleştirilen cinayetin ardından nezaretine alınan kuşkulular savcılıktaki ifadelerinde birbirlerini yargılamışlardı. Jandarma, cinayetle alakalı tüm ispatları incelerken tüm gizem perdeleri yavaş yavaş kalkıyor.

İKİ KUŞKULU DE BİRBİRİNİ SUÇLADI

Yomra ilçesi Gülyurdu Mahallesi’ndeki dağ yolunda 4 Mayıs Pazartesi akşam 23.00 sıralarında reelleşen cinayette, Soner Taşkın 36 bir taşıtın içerisinde silahla vurulduktan sonra taşıtla beraber ateşe verilmiş ve canice öldürülmüştü. Vaka sonrası, Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı, cinayeti işledikleri kuşkusuyla Önder T. 35 ile Neşat A.’yı 43 nezaretine almış, ikisi de çıkarıldıkları duruşmada hapsedilerek cezaevine sevk edilmişlerdi. Hapsedilen iki kuşkulu, Trabzon Adliyesi’nde Cumhuriyet savcısına verdikleri ifadelerinde kabahati birbirlerine atmışlardı. Önder T. ve Neşat A.’nın verdiği ifadelerden yola çıkan jandarma takımları, vakayı aydınlatacak ispatların ipuçlarını sürüyor.

TESLİM OLDULAR

Önder T. ve Neşat A. cinayetin ardından 155 ve 156’yı arayarak teslim olmuşlardı. Cinayeti aydınlatmaya çalışan takımlar, 156 Jandarma İmdat Hattı ve 155 Polis İmdat Hattı kayıtlarını araştıran takımlar, ilk dayanak çağrısının 156’yı arayan Neşat A.’dan olduğunu tespit etti. Önder T.’nin ise Neşat A.’dan çok sonra 155’i aradığını tanımladı.

Önce vurup sonra yakmışlardı! Cinayetin sır perdesi aralanıyor

CAN HAVLİYLE KAÇIP DAYANAK İSTEDİ

Neşat A. savcılıkta verdiği ifadede, taşıtın ön kısmında oturduğunu, Önder T.’nin taşıtın arka koltuğunda oturduğunu, Önder T.’nin Soner Taşkın’ı öldürdükten sonra kendisini de öldürmek istediğini söyledi. Neşat A. ifadesinde, “Soner vurulunca kendimi can havliyle taşıttan dışarı attım. Yokuş alt çalılıkların arasından kaçmaya başladım. Bu esnada gözlüğümü ve telefonumu düşürdüm. Pabucum da çıktı. Takribî yarım saat sonra bir konut gördüm. Dayanak istedim. Konut sahibi jandarmayı aradı ve gelip beni aldılar” diyerek masum olduğunu korundu.

“ANİDEN KAFASINA SIKTI”

Önder T. ise savcılıktaki ifadesinde, yolda giderken Neşat A. ile yer değiştirdiğini, kendisinin ön koltuğa, Neşat A.’nın arka koltuğa geçtiğini söyledi. Taşıtın ön koltuğunda oturduğunu iddia eden Önder T. cinayet hatırayla alakalı olarak, “Aniden bir silah sesi duydum. Önüme baktığımda Neşat’ın Soner’e sıktığını kavradım. Soner’in başının direksiyona doğru eğildiğini gördüm” beyanında bulundu.

BOĞUŞMA YAŞANDI

Neşat A.’nın kendisine silahla ateş etmek istediğini ancak silahın tutukluk yaptığını iddia eden Önder T. “Soner’in torpidosundan silahı aldım, ateş etmek istedim ancak silahın emniyetini öğrenmediğim için ateş edemedim. Boğuştuk, sonra yokuş alt kaçmaya başladım. 155’i aradım. Karşıma bir cami çıktı. Caminin önünde kazara abime ait olan vasıtayı gördüm. Abim yoktu. Koşmaya devam ettim. O sırada telefonumu düşürmüşüm. Gelişigüzel bir vasıta durdurdum. Vasıtada yeğenim B.T. ve bir dostu vardı. Bana giyinmem için penye, mont, içlik ve pantolon verdiler” dedi. Koşarken terlediği için ırmak kenarında durup elini, suratını yıkayıp su içtiğini de belirten Önder T., vaka yerinde bulunan kanlı eldivenlerle alakalı olarak verdiği ifadede, eldivenlerin boğuşurken elinde olduğunu ancak boğuşma esnasında çıktığını, Neşat A.’ya silah doğrulturken ise silahı üryan elle yakaladığını söyledi.

TÜM KANITLAR İNCELENİYOR

İfadelerden ve kanıtlardan yola çıkan jandarma takımları, eldivenlerdeki kan misallerini, Soner Taşkın’ın bedeninden çıkan kurşunun hangi silaha ait olduğunu, vaka yerinde bir araya gelen tüm çılgınları cinayetin aydınlatılması için Ankara’da bulunan Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na bağlı Jandarma Kriminal Laboratuvar’ına gönderdi. Soner Taşkın’ın Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisi de iki gün sürdü. Tahkikat doyasını genişleterek hakikat zanlının ortaya çıkarılması için çemberi daraltan jandarma takımları, Soner Taşkın’ın, Önder T.’nin ve Neşat A.’nın cep telefonu görüşmelerini kapsayan HTS kayıtlarını, maktulün ve kuşkuluların toplandıkları andan itibaren bulundukları yerlerin ve Plaka Tasvire Sistemi PTS kayıtlarını tarayarak geçtikleri rotaların kamera kayıtlarıyla beraber MOBESE görüntülerini analize aldı. Soruşturma dosyasını bitirmek için çalışmalarını titizlikle sürdüren jandarma takımlarının, vaka sonrası irtibatta olunan bireylerin ifadesine de müracaat eteceği kaydedildi.

ÖNCEDEN DE CİNAYET ŞÜPHELİSİYMİŞ

Öte yandan, hapsedilen kuşkululardan Neşat A.’nın, Trabzon’da 15 Ağustos 2017’de, kafasına taşla vurulup kabaca katledilmiş biçimde bulunan ve bedeninde 5 ayrı sperm tespit edilmesiyle tecavüze uğradığı anlaşılan Pınar Kaynak cinayeti ile ilgili olarak 31 Ocak 2020’de bir TV kanalında yayınlanan programa katıldığı anlaşıldı. Pınar Kaynak cinayetiyle ilgisi olduğu kuşkusuyla programa çıkarılan Neşat A. cinayetle ilişkili olduğu düşünülen kahverengi taşıtın kendisine ait olduğu iddialarını yalanlamış, iddiaları dile getirenlerle yüzleşmeye hazır olduğunu söylemişti.

Önce vurup sonra yaktılar! Cinayetin sır perdesi aralanıyor

Yanan arabadan başından silahla vurulmuş cansız beden çıktı



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?