• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


11 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

11 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK internet sitesinde Sıhhat Uygulama Şartnamesine SUT ait yeni tertip etmelerin yayımlandığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “SUT’da yaptığımız tertip etmeyle; 4 meme kanseri, 2 hematolojik kanser, 4 Multipl Skleroz MS ve 1 lösemi rehabilitasyonunda kullanılmak üzere 11 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Böylece geri ödemesi […]

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK internet sitesinde Sıhhat Uygulama Şartnamesine SUT ait yeni tertip etmelerin yayımlandığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “SUT’da yaptığımız tertip etmeyle; 4 meme kanseri, 2 hematolojik kanser, 4 Multipl Skleroz MS ve 1 lösemi rehabilitasyonunda kullanılmak üzere 11 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Böylece geri ödemesi yapılan ilaç sayımız 8.603’e erişti.” dedi.

YURT DIŞI İLAÇ MALİYET LİSTESİNDEKİ İLAÇ RAKAMI 373’E ERİŞTİ

SUT’da yapılan yeni tertip etmeyle beraber; hali hazırda 370 ilacın bulunduğu “Yurtdışı İlaç Maliyet Listesi”ne ikisi kanser olmak üzere 3 yeni ilaç daha ilave edilerek hastaların ulaşımına sunuldu. Böylece ödeme listesindeki ilaç rakamı 373’e erişmiş oldu.

KORONAVİRÜSE KARŞI LÜZUMLU TEMKİNLER ALINIYOR

Yapılan söylemede, Kovid-19 ile gayret kapsamında DSÖ’nün tekliflerinin de dikkate alınarak lüzumlu temkinlerin alındığı ifade edildi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Koronavirüsle gayret kapsamında, hissedarlarımızla bir hayli alanda temkinler alıyoruz. Sigortalılarımıza ve sıhhat hizmeti sunucularımıza desteklediyen tertip etmeler yaparak yaşama geçirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, sıhhat hizmeti sunucularının verdiği sıhhat hizmetleriyle beraber faturalandırılabilecek olan Kovid-19 tanı testleri ek beyannamede belirlendi. Antijen testi, antikor testi, PCR testi ve yalıtım testine ait yeni harekât kodları belirlendi.

Ayrıca, immün plazma rehabilitasyonunda yer alan “viral inaktivasyon operasyonu” ismi ile yeni harekât kodu da belirlendi. Böylece rehabilitasyonda plazma içeriğindeki enfeksiyonlar yok edilerek rehabilitasyonun zaferine katkı sağlandı.

11 ilaç daha geri ödeme listesine alındı



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?