• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Ahmet Nur Çebi’den Galatasaray derbisi öncesi açıklamalar!

Ahmet Nur Çebi’den Galatasaray derbisi öncesi açıklamalar!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Çebi, TFF’nin aldığı hakem kararı ve Pazartesi günü oynanacak derbi hakkında konuştu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın antrenman yaptığı Vodafone Park’ta açıklamalarda bulundu. Çebi, hakemler hakkında verilen karar ve Pazartesi günü oynanacak Galatasaray derbisi hakkındaki erteleme gündemine dair konuştu.

“KULÜPLERİN TAMAMI HAKEMLERDEN ŞİKAYETÇİ”

“Bu sezon diğer sezonlara oranla hakem hatalarından dert yanan çok sayıda kulüp var. Neredeyse tamamı. TFF, hakemlerle ilgili son olarak böyle bir çözüm bulmaya alıştı. Bu verilen kararın sonuçlarını birkaç ay içinde göreceğiz. Umuyorum ki devam edecek hakemler, TFF ve kulüpleri daha zor durumda bırakmayacak şekilde maçlarını yönetmeye devam ederler. Beklentim ve temennim budur. TFF’nin verdiği kararın yanlış olduğunu söylemek kulüpler için doğru değildir çünkü kulüplerin tamamı hakemlerden şikayetçi. Kulüplerimiz zamanlama olarak bunun yanlış olduğunu söylemişlerdir ama ben buna katılmıyorum, sonuçları görmeden yorumu doğru bulmuyorum.”

“TFF İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİMİZ OLMAMIŞTIR”
“Daha genç hakemlere yer verilmesi talebim belki böyle bir algı yaratmış olabilir ama bu doğru değil, Beşiktaş olarak TFF’yle alınan son kararla ilgili herhangi bir görüş alışverişimiz olmamıştır.”

DERBİNİN ERTELENMESİ HAKKINDAKİ İDDİALAR
“Galatasaray’dan derbinin ertelenmesiyle ilgili bize bir talep gelmedi. TFF’den de böyle bir talep yok. Maçların ertelenmesi için kurallar bellidir. Bu kurallar dışında erteleme kararı almak doğru değil. Hava şartları elverişliyse maçlar oynanır.”

“PUANA SADECE ONLAR KATKI VERMEDİ! BARÇA MAÇINI BURADA OYNAYABİLİRLER”

“Ülke puanına şu ana kadar katkı veren tek takım Galatasaray değildir, takımlardan birisidir. Eğer konu tamamen sahanın top oynanabilir halde olmasını arzu etmekse, bizim sahamız müsait, Galatasaray arzu ettiği takdirde maçı burada oynayabilir, Olimpiyat olabilir. İsterse Barcelona maçını burada oynayabilir, Olimpiyat olabilir. İstanbul’da, Galatasaray’ın saha zeminin uygun bir sahada oynayabileceğini düşünüyorum ve bunun için maçın ertelenmesi gerektiğini düşünmüyorum.”

“DERBİLERDE YABANCI HAKEM OLABİLİR”
“Yabancı hakem konusunun sadece derbi maçlarda olabileceğini ifade ettik. Hakemleri derbi maçlarda başarısızlıkla itham etmeyin. Geçmişte derbilerde yaptıkları yaşanmışlıkların gündeme getirilerek baskı altında kalmaları engellenebilir. Türk hakemleri olmalı, mümkünse gençler olmalı. Şu anda yaşını başını almış hakemlerin gençlere yer açma adına hoşgörüyle bakabilmeli. Görevi bitenlerin ve göreve devam edenlerin içinde Beşiktaş’a zarar verenler hala var. Devam edenler içinde Beşiktaş’a zarar verenler var. Beşiktaş olarak böyle bir girişimde bulunmadık. Federasyon kulüplerden aşırı baskı görmüştü ve çözüm arayışına girmişlerdir. Bu karara saygı gösterip sonuçlarını beklemek gerek. Genç hakemlerin önü açılmalı. Birçok hakem var ama içlerinde dön dön aynı isimler görev alıyor.”

“TALISCA’YI SIRTIMDA GETİRİRİM”
“Henüz pandemi bitmedi. Umarım önümüzdeki sezon olmaz ve her taraftar her takımı desteklesin. İsterim ben de gelmesini taraftarların. Bizler Kulüpler Birliği’nde başkanlarla sohbet ediyoruz ve birbirimizi karşı son derece saygılıyız. Dışarıda taraftarlar da son derece iyi durumdalar. Ama aynı taraftarlar, başkanlarının birbirleriyle kavga etmesini istiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bizler de birbirimize çok değer veriyoruz. Son toplantıda hakemlerle ilgili listede hiçbir kulüp başkanının dahlinin olmadığını öğrenmek beni son derece mutlu etmişti.”

“Bizim bütçemiz belli. Ceyhun Kazancı beyle bütçemizi gözden geçiriyoruz. Taraftarı mutlu etmek isteriz ama getirdiğiniz futbolcunun maaşını ödeyemezseniz olmaz. Talisca eğer bizim teklifimizi kabul ederse sırtımda getiririm. Ama olmayacak duaya da amin demem. Talisca’yı isterim ama benim mali teklifime, durumuma uyacaksa başımın üzerinde yeri var.”

(Sözcü)

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?