• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Nuno Gomes’ten Fatih Terim’e övgü: Terim saha dışında ve saha içinde bizden biriydi

Nuno Gomes’ten Fatih Terim’e övgü: Terim saha dışında ve saha içinde bizden biriydi

Benfica ve Portekiz Ulusal Takımı’nın unutulmaz golcüsü Nuno Gomes, Fiorentina senelerine döndü ve daha önceki öğretmeni Fatih Terim hakkında konuştu. Portekizli kitap yazarı Tiago Guadalupe’nin başlattığı ‘360 Sport’ isimli projesinde konuşan Nuno Gomes, Fatih Terim’le alakalı bir hatırasını da paylaştı. Nuno Gomes’in söylemeleri şöyle; “Her alıştırman bir insan. Hiçbir zaman alıştırmanla insanlığı ayırmadım, bana göre […]

Benfica ve Portekiz Ulusal Takımı’nın unutulmaz golcüsü Nuno Gomes, Fiorentina senelerine döndü ve daha önceki öğretmeni Fatih Terim hakkında konuştu.

Portekizli kitap yazarı Tiago Guadalupe’nin başlattığı ‘360 Sport’ isimli projesinde konuşan Nuno Gomes, Fatih Terim’le alakalı bir hatırasını da paylaştı.

Nuno Gomes’in söylemeleri şöyle;

“Her alıştırman bir insan. Hiçbir zaman alıştırmanla insanlığı ayırmadım, bana göre doğru olan da bu. Harika özelliklere sahip alıştırmanlar var ancak bir haylisinde futbolcularla arasında büyük irtibat kopuklukları mevcut. Fatih Terim iyi bir teknik direktörlüğün yanında çok iyi de bir insan. Bu gerçekten basit değil. Beni en çok etkilemesinin nedenlerinden biri de bu.”

“TÜM OYUNCULAR TERİM İÇİN DENKTİ”

“Fiorentina’da tüm oyuncular onun için denkti. Herkes daima aynı muameleyi gördü. Herkes için kesinlikle bir lafı vardı, söyleyiciydi. Kimin oynayıp kimin oynamayacağına alıştırman karar verir, alıştırman hakimdir. Ancak o her şeyi söylemek için zaman ayırırdı. Böyle yapmak zorunda değildi fakat çok iyi bir insandı ve bunu yapıyordu.”

Nuno Gomes'ten Fatih Terim'e övgü: Terim saha dışında ve saha içinde bizden biriydi

“FIORENTINA’DA ÇOK HOŞ BİR ABUHAVA YARATTI”

“Fiorentina’da futbolcuların kendilerini çok iyi sezdiği bir abuhava yarattı. Bu, oyuncuların performansı üzerinde doğrudan bir tesire sahip. Zira sahadayken kulübeye bakıyorsunuz ve belleğinizdeki iyi figürü düşünüp daha çok koşuyor, daha çok gayret ediyorsunuz. Terim sahada ve saha dışında bizden biriydi”

“TERİM BENİMLE KONUŞTU, SONRA İYİ ŞEYLER YAPTIM”

“Topu bekleyip gol atan bir 9 numara değildim. Topa değmek, saldırı organizasyonlarına dahil olmak için sık sık kendi bölgemden bölüp orta sahaya kadar gidiyordum. Bir gün idmandan sonra Terim yanıma geldi ve benimle konuştu. Benden ne istediğini anlattı. Atak bölgesinde kalmam gerektiğini zira ekibin lüzumu olan şeyin bu olduğunu söyledi. Daha sonra tek forvet olduğum o bölgede iyi işler yaptım. Galip vaziyetteyken ise orta sahadan birini oyundan çıkarıp yerine forvet alıyordu ve bana ‘Şimdi sahada sevincine bak’ diyordu. Kısacası bölgeyi terk etme gerekliliğim yokken terk etmemeliydim. Benim topa daha çok değebilmem, daha serbest sezmem için oyuna bir forvet alıyordu”

Nuno Gomes'ten Fatih Terim'e övgü: Terim saha dışında ve saha içinde bizden biriydi



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?