• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Dünya Tabipler Birliği, Almanya’nın turizm planına karşı çıktı: İkinci dalga gelir ve daha sert olur

Dünya Tabipler Birliği, Almanya’nın turizm planına karşı çıktı: İkinci dalga gelir ve daha sert olur

Avrupa’da yaz tatili yanaşırken hudutların yine açılması gündemde. Dünya Doktorlar Birliği Başkanı ise hudutların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde ikinci bir koronavirüs dalgasının yaşanabileceğini söyledi. Dünya Doktorlar Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Avrupa’da turizm sektörünü canlandırmak için hudutların yine açılması tasarılarına karşı çıktı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bazı Avrupalı mevkidaşlarının bu doğrultudaki hazırlıklarına […]

Avrupa’da yaz tatili yanaşırken hudutların yine açılması gündemde. Dünya Doktorlar Birliği Başkanı ise hudutların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde ikinci bir koronavirüs dalgasının yaşanabileceğini söyledi.

Dünya Doktorlar Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Avrupa’da turizm sektörünü canlandırmak için hudutların yine açılması tasarılarına karşı çıktı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bazı Avrupalı mevkidaşlarının bu doğrultudaki hazırlıklarına karşı çıkan Montgomery, “Alman hükümetine hudutları kapalı yakalamasını öneriyorum. Her iki istikamete de” dedi.

“SIRADAN YAŞAMA DÖNÜŞ ŞU AN OLASI DEĞİL”

Almanya merkezli Funke Medya Grubu’nun mevzuyla alakalı suallerini cevaplayan Montgomery, Alman hükümetinin bu mevzuda yalnızca işin ekonomik yanını düşündüğünü ve sıhhat açısından tehlikeleri gözardı ettiğini korundu. “İnsanların konutlarında kalması, onlar açısından en iyisi olur” diyen Dünya Doktorlar Birliği Başkanı, sıradan yaşama dönüşün şu an için olası olmadığını ifade etti.

“İKİNCİ DALGA DAHA SERT OLUR”

Almanya’ya yine turistlerin gelmeye başlaması halinde enfeksiyon riskinin çoğalacağını kaydolan Montgomery, seyahat trafiğinin ikinci bir koronavirüs dalgasını tetikleyebileceğini ve mümkün bir ikinci dalganın da insanların birincide olduğu kadar dikkatli olmayacakları için daha sert geçeceği öngörüsünde bulundu.



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?