• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


İBB, 11 Mayıs’tan itibaren ulaşımda sıkıntılar yaşanacağını belirterek vatandaşları madde madde uyardı

İBB, 11 Mayıs’tan itibaren ulaşımda sıkıntılar yaşanacağını belirterek vatandaşları madde madde uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulacağını söylediği sıradanlaşma adımları kapsamında; berberler, kuaförler, hoşluk salonları ve alışveriş merkezleri açılacak. Mevzu ile alakalı İBB’den dikkat sürükleyen bir çağrı geldi. İBB, toplu taşıma vasıtalarında mucizevi kısıtlamaların devam ettiğini belirterek, yurttaşlara erişimde eforluklar yaşayabileceklerini ve konutlarında kalmaları gerektiği önerisinde bulundu, “Muhtemel olmadıkça dışarı çıkmayın” […]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulacağını söylediği sıradanlaşma adımları kapsamında; berberler, kuaförler, hoşluk salonları ve alışveriş merkezleri açılacak. Mevzu ile alakalı İBB’den dikkat sürükleyen bir çağrı geldi. İBB, toplu taşıma vasıtalarında mucizevi kısıtlamaların devam ettiğini belirterek, yurttaşlara erişimde eforluklar yaşayabileceklerini ve konutlarında kalmaları gerektiği önerisinde bulundu, “Muhtemel olmadıkça dışarı çıkmayın” çağrısı yaptı.

İBB’den yapılan söyleme şu biçimde:

“Kıymetli İstanbullular; 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü, pek çok firmanın tekerrür faaliyete geçecek olması sebebiyle, İstanbul’da özel vasıta kullanımı ama daha ehemmiyetlisi toplu taşıma kullanımında ciddi bir çoğalış beklemekteyiz. Ehemmiyetli bir misal olarak; daha 11 Mayıs’ta başlayacak hürü başlamadan 8 Mayıs Cuma günü toplu taşımada 1 milyon 336 bin geçiş olmuştur. Böylece, 20 Mart tarihinden bugüne İstanbul’da en fazla toplu taşıma kullanılan gün geçtiğimiz Cuma olmuştur. Salgının toplu taşıma vasıtalarında süratli ve basit yaygınlaştığı bilim insanlarınca açıklanmıştır.

İBB’DEN MADDE MADDE UYARI

11 Mayıs Pazartesi günü başlatılacak yeni serbestilerle toplu taşıma kullanımının çok daha fazla çoğalacağını öngörüyoruz ve siz bedelli milletimizi şu ehemmiyetli başlıklarla bilgilendirmek istiyoruz:

1. Salgın hali hazırda devam etmektedir, lüzumlu olmadıkça lütfen konuttan çıkmayınız.

2. Toplu taşımayı kullanmak yerine olasıysa yürümeyi ya da bisiklete binmeyi seçim ediniz.

3. Toplu taşımayı kullanmak zorundaysanız, yoğun saatlerde değil sabah 10:00’dan sonra akşam da 16:00’dan evvel toplu taşıma taşıtlarını kullanınız.

4. Otobüs duraklarında, metro istasyonlarında fiziki mesafenizi en az 1-2 metre ile koruyun.

5. Maskesiz toplu taşıma vasıtalarına binmek yasaktır. Ayrıca yüzeylere, merdiven fobiliklerine, toplu taşıma vasıtalarındaki tutamaçlara değmemeye itina gösteriniz.

6. Kullandığınız maske ve eldivenleri lütfen çöp poşetlerine atınız. Ellerinizi suratınıza sürmeyiniz ve toplu taşıma kullanımından sonra ellerinizi yıkayınız.

TOPLU TAŞIMADA MUCİZEVİ TERTİP ETMELER DEVAM EDECEK

Bedelli İstanbullular;

“Sayın Sağlık Bakanımız tarafından da İstanbul’un Türkiye’deki salgının merkezi olduğu belirtilmiş ve en çok hastanın ve vefatın İstanbul’da yaşandığının altı çizilmiştir. İBB Bilim Heyeti, 11 Mayıs’ta başlayacak özgürünün henüz erken bir açılma olduğunu belirtmiştir. Buna karşın, sıradanlaşma adımları atılırken toplu taşımaya dair rastgele bir yeni tertip etme de getirilmemiştir. Başka Bir Deyişle 11 Mayıs’ta sıradanlaşma başlıyor ama toplu taşıma kaidelerindeki mucizevi tertip etmeler devam etmektedir.

YOLCU SAYISINDA KISITLAMA DEVAM EDECEK

Bilindiği üzere, otobüslere ve metrolara ancak koltuk rakamının yarısı kadar yolcu alınabiliyor, ayakta da oturan yolcunun yarısı kadar yolcu taşınıyor. Bu 100 karakter bir otobüsün takribî 25 birey, 1600 karakter bir metronun 300 birey taşıyabileceği anlamına geliyor. Sıkı pandemiyle gayret uygulamaları devam ettiği için Pazartesi günü kesinlikle duraklarda bazı yolcularımızı bekletmek vaziyetinde kalacağız. Lütfen sabırla yeni ve boş taşıtımız gelene kadar bekleyiniz.

“KASVETLER YAŞANABİLİR”

Belirtmek isteriz ki, İstanbul’da tüm toplu erişim seferleri 11 Mayıs Pazartesi günü yüzde 100 kapasite ile çalışacaktır. Buna karşın yolcu taşımasında kısıtlamalar sebebiyle kasvet yaşanacağı da alenen ortadadır. Yapılan yeni tertip etmeyle ticari taksilerin 3 yolcu almasına karar verilmiştir. Bunun anlamı şudur; 2 metrekarelik alanda sürücü dahil 4 birey yolculuk edebilir. Oysa toplu taşıma vasıtalarında böyle bir hürü henüz başlamamıştır. Bu vesileyle Pazartesi günü ve sonrasında toplu taşımada elimizde olmayan sebeplerle siz bedelli yolcularımızın bir kısmı mağduriyet yaşayabilir. Kıymetli milletimize, tekerrür belirtmek isteriz ki salgın riski devam ettir ve muhtemel olduğunca konutta kalarak lütfen sıhhatinizi gözetiniz.”

İBB, 11 Mayıs'tan itibaren ulaşımda sıkıntılar yaşanacağını belirterek vatandaşları madde madde uyardı



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?