• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Ünlü rapçi Sehabe’den şarkılı mülteci eleştirisi

Ünlü rapçi Sehabe’den şarkılı mülteci eleştirisi

Mülteci sorununa bir yorum da Sehabe’den geldi.

Youtube’da 270 binden fazla abonesi olan ünlü rapçi Sehabe’den gündeme bomba gibi düşecek şarkı geldi. Son günlerde iktidar eleştirenlerin sayısı gittikçe artıyor. Ülkemizde rap kültürü artmaya başlamasıyla birlikte çoğunlukla gündeme gelen şarkılara bir yenisi eklendi.

Barış Çetin, sahne ismiyle Sehabe. 26.08.1988’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. Ortaokulun son dönemlerinden itibaren rap müziğe ilgisi artarak devam etti ve uzun yıllar dinleyici olarak kaldı. 2003 yılında biriktirmiş olduğu a’capellalarını kasetçalara kaydetti. Fakat yetersiz olduğunu düşünüp rap müziğe bir süre ara verdi.Liseyi Aydın’ın en başarılı liselerinden biri olan Nazilli Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Liseyi bitirmesinin ardından da müzik kariyerine yoğunlaştı.

İlk albümünün hazırlıklarına 2006 yılında başlayan Sehabe, “Vuslat Kayıt Evi” ismini verdiği stüdyosunu 2007’nin ağustos ayında kardeşi Yeis Sensura’yla beraber kurdu. Özellikle sosyal konulu parçalarındaki duyarlılığı ve samimiyetiyle dikkatleri çekti ayrıca duygusal parçalardaki soyut tasvirleri işleyişi ve kişisel bunalım konularındaki hâkimiyeti sayesinde de kısa sürede fark edildi ve kendine dinleyici kitlesi oluşturmayı başardı.

Sehabe daha önce de ünlü rapçi Ezhel’in tutuklanmasının ardından yaptığı #Ezehleözgürlük şarkısı uzun süre gündemde kalmıştı. Toplumsal olaylarda korkusuzda ortaya çıkan Sehabe, son yaptığı şarkıyla mülteci sorununu ve ekonomik sorunları dile getirdi.

İşte Sehabe’nin ses getirecek bestesi 

Sehabe’den mülteci eleştirisi

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?