• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Bakan Koca’dan açıklama

Bakan Koca’dan açıklama

Yeni vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantına bağlı vaka sayılarındaki artış salgının ilk donemlerindeki sonuçlara sebep olacak bir artış değil. Toplum önemli ölçüde aşılı. Hastalık hafif seyrediyor. Tedbir ise halen şart” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 30 Ocak verilerine göre, 428 bin 214 test yapıldı.

Son 24 saatte, 88 bin 145 yeni vaka tespit edildi. Öte yandan bugün 81 bin 530 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 189 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantına bağlı vaka sayılarındaki artış salgının ilk donemlerindeki sonuçlara sebep olacak bir artış değil. Toplum önemli ölçüde aşılı. Hastalık hafif seyrediyor. Tedbir ise halen şart. Aşı (Turkovac) ve kişisel tedbirler ile salgın gündeminden çıkma zamanı” dedi.

Aşılamada ilk sırada hangi şehir var?

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

(Sözcü)

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?