• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


ÖSYM Başkanı YKS tercih tarihlerini açıkladı

ÖSYM Başkanı YKS tercih tarihlerini açıkladı

Yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin iyi bir üniversitede okuma hayali ile girdiği YKS sınav sonuçlarının 28 Temmuz’da açıklanacağının duyurulmasının ardından YKS tercihleri için de tarihler belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS tercihlerinin 6-14 Ağustos tarihlerinde ais.osym.gov.tr adresinden yapılacağını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2020-YKS tercihlerinin 6 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurdu. ÖSYM Başkanı ayrıca attığı twette Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun da bugün yayınlanacağını belirtti.

YKS TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU!

ÖSYM Başkanı Aygün tarafından duyurulan YKS tercihleri için tarihler 6-14 Ağustos olarak belirlendi. Adaylar belirlenen tarihler arasında http://ais.osym.gov.tr’den tercihlerini yapacak.

YKS KILAVUZU BUGÜN YAYINLANACAK

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün attığı tweet ile 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun da bugün yayınlanacağını duyurdu.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonucunun açıklanacağı tarih belli oldu. ÖSYM’nin güncellenen sınav takvimine göre YKS sınav sonuçları 28 Temmuz’dan açıklanacak.

YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ Mİ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

(Sozcu.com.tr)

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?