• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Van’da PKK’lı teröristler sivilleri hedef aldı: 2 şehit, 8 yaralı

Van’da PKK’lı teröristler sivilleri hedef aldı: 2 şehit, 8 yaralı

Van’ın Çatak ilçesi Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylasına yol çalışması yapan yüklenici işletmenin sivil servis taşıtına bölücü terör örgütü üyelerince EYP ile tertip edilen atakta 2 emekçi şehit oldu, 8 emekçi de yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Çatak- Pervari karayolunun 25’inci kmsinde bulunan Narlı ile Methedecek semtlerinin yakınındaki dağlık Belbuka yaylası bölgesinde alana geldi. Yol çalışması yapan […]

Van’ın Çatak ilçesi Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylasına yol çalışması yapan yüklenici işletmenin sivil servis taşıtına bölücü terör örgütü üyelerince EYP ile tertip edilen atakta 2 emekçi şehit oldu, 8 emekçi de yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Çatak- Pervari karayolunun 25’inci kmsinde bulunan Narlı ile Methedecek semtlerinin yakınındaki dağlık Belbuka yaylası bölgesinde alana geldi. Yol çalışması yapan emekçileri taşıyan servis taşıtı, Çatak ilçe merkezine kazançken, PKK’lı teröristlerin daha evvelden yola döşedikleri el üretimi patlayıcı infilak etti. Alana gelen patlamada servis taşıtı demir istifi haline dövnüşürken hadisede 2 emekçi şehit oldu, 8 emekçi de yaralandı.

PATLAMA OLAN BÖLGEDE İŞLEM BAŞLATILDI

Olayın ardından haber verilmesi üzerine bölgeye güvenlik eforları ile ambulanslar sevk edildi. Cenazeler ve yaralı helikopterlerle evvel Çatak Devlet Hastanesi’ne, ardından da Van’a kaldırıldı. Patlamanın alana geldiği bölgede ise hava dayanaklı işlem başlatıldı.

Van'da PKK'lı teröristler sivilleri hedef aldı: 2 şehit, 8 yaralı

VALİLİK: 2 ŞEHİT, 8 YARALI

Van Valilği’nden hücum ile alakalı yapılan söylemede 2 emekçinin şehit olduğu, 8 şahsın da yaralandığı belirtildi. PKK’lı teröristlerce asıllaştırılan hücum ile alakalı yapılan söylemede şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimiz Çatak İlçesi Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylasına yol çalışması yapan yüklenici işletmenin sivil servis taşıtına bölücü terör örgütü BTÖ üyelerince saat 18.00 sıralarında EYP ile hücum tertip edilmiştir. Atakta vasıtada bulunan 2 emekçi şehit olurken, 8 emekçi de yaralanmıştır. Yaralı emekçiler helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Sağlık Kurumuna sevk edilerek rehabilitasyon altına alınmıştır. Yaralılarımızın hayati riski bulunmamaktadır. Şehit emekçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sıhhati diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tek emeli bölge ulusuna hizmet götürmek olan sivil emekçilere menfur hücum tertip eden Bölücü Terör Örgütünü ve artta duranları tel’in ediyoruz. Hücum sonrası, bölgede geniş çaplı işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna hürmet ile duyurulur.”

Van'da PKK'lı teröristler sivilleri hedef aldı: 2 şehit, 8 yaralı
Van'da PKK'lı teröristler sivilleri hedef aldı: 2 şehit, 8 yaralı



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?