• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Simone: İyi savunma yapan ekipler kazanır

Simone: İyi savunma yapan ekipler kazanır

Atletico Madrid’in defansif bir reyin kavrayışı ile ekibini oynattığı güzergahında tenkitlere maruz kalan teknik direktörü Diego Simeone, zaferin anahtarının korunmayı iyi yapmak olduğunu söyledi ve kendini korundu. Savunma yapmayı öğrenen çok ekip olmadığını kaydolan Simeone, “Herkes bizim defansif bir reyin oynadığımızı söylüyor. Hergün şahane oyuncuları görüyoruz ancak bunların çok azı savunma yapmayı öğreniyor. Kazananlar, iyi […]

Atletico Madrid’in defansif bir reyin kavrayışı ile ekibini oynattığı güzergahında tenkitlere maruz kalan teknik direktörü Diego Simeone, zaferin anahtarının korunmayı iyi yapmak olduğunu söyledi ve kendini korundu.

Savunma yapmayı öğrenen çok ekip olmadığını kaydolan Simeone, “Herkes bizim defansif bir reyin oynadığımızı söylüyor. Hergün şahane oyuncuları görüyoruz ancak bunların çok azı savunma yapmayı öğreniyor. Kazananlar, iyi savunma yapan ekiplerdir. Bu işin anahtarı savunma. Büyük ekipler iyi atak oyuncularına sahip olabilir ancak ehemmiyetli olan nasıl savunma yapacağını öğrenmektir. Düşünün, kaç ekip gerçekten iyi korunma yapabiliyor?” dedi.

Atletico Madrid’de bir hayli hamleci ile sahaya çıktığını da vurgulayan arjantinli öğretmen, “Atletico’daki ilk ekibinde Diego, Arda Turan, Falcao ve Adrian’ı beraber oynatıyordum ve bununla beraber Juanfran ve Filipe gibi iki hamleci bek oyuncumuz vardı ve insanlar bize defansif diyordu.” ifadelerini kullandı.

Diego Simeone, Atletico Madrid ile 8 sezonda 8 kupa kazandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?