• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Cenk Tosun’dan Ahmet Nur Çebi itirafı: O olmasaydı, Everton’a transferim gerçekleşmeyecekti

Cenk Tosun’dan Ahmet Nur Çebi itirafı: O olmasaydı, Everton’a transferim gerçekleşmeyecekti

Beşiktaş formasıyla 2014-18 sezonları arasında ortaya koyduğu zaferli performansın ardından 23 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig takımı Everton’ın yolunu yakalayan Cenk Tosun, Fanatik Gazetesi’ne flaş söylemelerde bulundu. İşte Cenk Tosun’un yaptığı söylemeler; “Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’yle benim aram her zaman iyiydi. Onu çok beğenirim. O da beni çok hoşlanıyor. Benim Everton’a transferim, onun […]

Beşiktaş formasıyla 2014-18 sezonları arasında ortaya koyduğu zaferli performansın ardından 23 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig takımı Everton’ın yolunu yakalayan Cenk Tosun, Fanatik Gazetesi’ne flaş söylemelerde bulundu.

İşte Cenk Tosun’un yaptığı söylemeler;

“Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’yle benim aram her zaman iyiydi. Onu çok beğenirim. O da beni çok hoşlanıyor. Benim Everton’a transferim, onun kulüpte İkinci Başkan olduğu yarıyıla denk geldi. Benim transfer görüşmelerimi de o yapmıştı. Belki de o olmasaydı benim İngiltere’ye transferim hakikatleşmeyecekti. ‘Başkanım lütfen İngiltere’ye gidişime izin verin. En büyük hayalim Premier Lig. Lütfen yasaklamayın’ demiştim. O da sağ olsun kavrayışla karşıladı. Hem kulübüme ehemmiyetli bir bonservis kazancı kazandırdım hem de hayallerimi asıllaştırdım. Sakatlığımın ardından Ahmet Başkan beni aradı, hoş beklentilerde bulundu. Onun iyi gayesine inanıyorum. Elinden geleni yapıyor. Umarım zaferli olur. Koronavirüs testinin pozitif çıkmasına üzüldüm. Başkan’la telefonla konuştuk. Kendisi çok eforlu bir adam. Allahın İzniyle en kısa vakitte bu meseleyi atlatır. Ek olarak başta Beşiktaş olmak üzere bu problemi yaşayan tüm ekiplerimiz ve yurttaşlarımıza geçmiş olsun.”

“SAHALARA DÖNME SÜRECİM 7 AYI BULACAK”

“Sakatlığımın ardından 2 ay geçti. Kendimi gün geçtikçe daha iyi seziyorum. Yalnızca çapraz bağ değil, menisküs iç yan bağ işlemi de geçirdim. Bundan dolayı sahalara geri dönme sürecim toplamda 7 ayı bulacak. Kendimi zorlamıyorum. Tamamen hazır ve fit olduğum zaman idmanlara başlayacağım. Evvel Londra’da başladı rehabilitasyonum. O zaman koronavirüs bütün anlamıyla yükselişte değildi. 3 gün fizyoterapistle çalışıyordum. Vaziyetler zahmetli olunca konuttan çalışmaya geçtik. Fizyoterapistle görüntülü konuşup çalışmalarımı öyle yapıyorum. Londra’dan Liverpool’daki konutuma geçtim. Konutumda havuzum var, yüzme idmanı yapıyorum. Kulüp kuruluşlarımız kapalı. Ne zaman açılacağını öğrenmiyoruz. Kuruluşlar açıldığında bütün anlamıyla rehabilitasyon görebileceğim.”

“SERGEN ÖĞRETMENİN ELİNDE BİZİMKİ GİBİ KADRO YOK”

“Bizim zamanımızdaki; Pepe’li, Aboubakar’lı, Talisca’lı, Adriano’lu kadro yok Sergen öğretmenin elinde. Parasal anlamda kulübün problem yaşadığı bir yarıyılda geldi. Onun işi daha güç. Ama Gaziantep’te, Alanyaspor’da ve Malatyaspor’da yaptıkları ortada. Ona inanıyorum ve güveniyorum”

“Sergen Yalçın öğretmenin Beşiktaş’ta zaferli olacağına inanıyorum. Süper Lig’in ortasında Beşiktaş’a geldi ama uyarlama meseleyi olmadı. Zira o zati her zaman bu camianın bir parçasıydı. Ekibin başına geçtikten sonra ekibe çok iyi maçlar oynattığı zamanlar oldu. Bu sezon ekip şampiyonluk yarışında geride kaldı ama gelecek yarıyıl için umut taahhüt ediyor. Sergen öğretmene inanıyorum ve güveniyorum. Bizim zamanımızdaki; Pepe’li, Aboubakar’lı, Talisca’lı, Adriano’lu kadro yok Sergen öğretmenin elinde. Parasal anlamda kulübün problem yaşadığı bir yarıyılda geldi. Onun işi daha güç. Ama Gaziantep’te, Alanyaspor’da ve Malatyaspor’da yaptıkları ortada. Allahın İzniyle Beşiktaş’ta da zaferli olacak.”

“QUARESMA’YLA BİRLİKTE OYNAMAK İSTERİM”

“Ricardo Quaresma’nın bendeki yeri her zaman ayrıdır. Benim Beşiktaş’taki ikinci ve üçüncü sezonlarımda bana çok hoş goller attırmıştı. Kenardan ceza alanına yolladığı ortaları çok hoşlanıyordum. Onunla çok iyi uyuşuyorduk. Şu anda hangi futbolcuyla tekerrür birlikte oynamak istersin deseler ben netlikle Ricardo’yu seçerdim.”

“EURO 2020 ELEMELERİNDE EMEĞİM ÇOKTU”

“Şenol Güneş öğretmenimizle aramız çok iyi. Beni haftada bir en az arar. Sakatlığımdan evvel de sonra da bu gidişat hiç değişmedi. Hatta yalnızca beni değil tam Ulusal Ekip oyuncularını arayıp vaziyetlerini, ailelerinin hallerini hatırlarını soruyor. İlk sakatlık yaşadığım zaman EURO 2020’ye gidemeyeceğim için çok üzüldüm. Elemelerde tüm ekip dostlarımın emeği var. Benim de emeğim çoktu. Hâlâ gidip gidemeyeceğim belirli değil ama allahın izniyle gidebilirim. Şu anda bir kısmetim var. Umarım bu virüsün üstesinden kazancız ve sonrasında Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi iftiharla temsil ederiz.”

“ÖNCELİĞİM EVERTON’DA ZAFERLİ OLMAK”

“Crystal Palace’ta sakatlık yaşamamın ardından Everton’daki öğretmenimiz Carlo Ancelotti beni aradı. Çok üzüldüğünü söyledi. En kısa vakitte sıhhatime kavuşmam için beklentilerde bulundu. Ben de kendisine teşekkür ettim. Everton’la 2 senelik daha sözleşmem var. Burada forma kaderi bulmak ve oynamak istiyorum. Kendimi tekerrür göstermek istiyorum. Everton büyük ve köklü bir kulüp. Her sezon büyük transferler yapılıyor. Rekabet de yüksek. En büyük önceliğim sıhhatime kavuşup yüzde 100 hazır biçimde ekiple idmanlara çıkmak. Ondan sonrasını natürel ki zaman tanımlayacak. Forma kaderi bulamazsam yeniden Avrupa Şampiyonası’ndan evvel bir ekibe kiralık olarak gidip kendimi gösterebilirim. Ancak önceliğim burada kalıp Everton’da zaferli olmak.”

VAN DIJK SARİH ARA DORUKTA”

“Premier Lig’de en çok güzelime giden futbolcu Kevin de Bruyne… Onlara karşı oynadığımızda beni çok etkiledi. En sevdiğim forvet mevzusunda Tottenham’lı Harry Kane ve yeniden Manchester City’li Kun Agüero arasında kalırım. Ama Agüero’yu seçerim. En iyi stoper mevzusunu münazaraya dahi gerek yok. Liverpool’lu Van Dijk’ı sarih ara doruğa koyarım. Ona karşı derbide oynarken çok zorlanmıştım. Yanına da bizim iftiharımız Leicester City’li Çağlar Söyüncü’yü ilavelerim. Premier Lig, futbolun sergeni. Henüz devam edip edilmeyeceğiyle alakalı olarak net bir büyüme yok.”

Cenk Tosun'dan Ahmet Nur Çebi itirafı: O olmasaydı, Everton'a transferim gerçekleşmeyecekti



Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?