• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Siyasilerden 19 Mayıs mesajları! Hangi lider, ne mesaj paylaştı?

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları! Hangi lider, ne mesaj paylaştı?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkmasının üzerinden 101 sene geçti. Türkiye’deki politik partilerin genel başkanları ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan günle alakalı iletilerini sosyal medyadan paylaştı. Türkiye Büyük Ulus Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, iletisinde 19 Mayıs’ın ulusun cesaret ve kahramanlığıyla, diriliş epopeyi ve […]

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkmasının üzerinden 101 sene geçti. Türkiye’deki politik partilerin genel başkanları ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan günle alakalı iletilerini sosyal medyadan paylaştı.

Türkiye Büyük Ulus Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, iletisinde 19 Mayıs’ın ulusun cesaret ve kahramanlığıyla, diriliş epopeyi ve galibiyete dönüşen bir atağın başlangıcı olduğunu söyledi.

Şentop, şu ifadeleri kullandı:

“19 Mayıs’ı anmak, eş riskler ve tehditler karşısında aziz halkımızın takınacağı tutumu, yürüyeceği yolu, ödeyeceği ve ödeteceği değeri arkadaşa düşmana bülten etmektir.”

ERDOĞAN: TAM KAHRAMANLARI SAYGIYLA ANIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve şerefle taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, büyümesinin ve gelişmesinin en büyük teminatısınız” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ileti yayımlayan Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

“19 Mayıs ruhunu kavramanız, özümsemeniz ve mesullüğünü üstlenmeniz, geleceğimiz için büyük ehemmiyet taşımaktadır. Sizlerden çok büyük galibiyetler bekliyor ve sizlere güveniyorum. Üstlendiğiniz büyük mesullüğün şuuruyla çok çalışacağınıza, Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza vicdandan inanıyorum.”

KILIÇDAROĞLU: EVLATLARIMIZIN UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOKTUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iletisinde, 19 Mayıs’ı “en karanlık gecede bile yanan umut ışığı” olarak tanımladı.

Kılıçdaroğlu, iletisinde şunları söyledi:

“101 sene evvel parlayan bu ateş, bugün bile hoş ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Usun ve bilimin ışığında, eforlu bir cemiyetsel dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Dolayısıyla, bu ülkenin evlatlarının, hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur”

BAHÇELİ: 19 MAYIS GURUR TİMSALİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli iletisinde, “19 Mayıs, gaddar güç devirip geçen, ulus ve vatan sevdasının gurur timsalidir” ifadesine yer verdi.

Bahçeli’nin iletisinde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin üzerinde lekeli reyin kurup işbirlikçi figüranları sahneye süren, kindar ve kifayetsiz muhterislerle senaryo hazırlayıp her fırsatta servis eden iç ve dış mahfillere en uyarıcı yanıt, 19 Mayıs 1919’un zamanlar üstü iletisinde gizlidir”

KARAMOLLAOĞLU: ÜLKE, İDEALİST GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İnanıyorum ki bu ülke idealist, vatanperver, bedellerine sahip çıkan gençlerin omuzlarında yükselecek, yine büyük Türkiye ideali böylece yaşam bulacaktır” ifadesini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama ileti yayımlayan Karamollaoğlu, Kurtuluş Savaşı’nın büyük dersler barındıran, tarihin eşsiz sayfalarından birisi olduğunu belirterek, en güç günlerde ulusun azim ve kararlılığı sayesinde Türkiye’nin işgalden kurtarıldığını vurguladı.

“Umutların bitti varsayıldığı bir noktada, koşulların getirdiği her türlü güçlüğe karşın inanmış insanların istiklal talihinde can vermeyi göze aldıkları”nı belirten Karamollaoğlu, bu işaret fişeğinin 19 Mayıs’ta ateşlendiğini ifade etti.

AKŞENER: AYNI GEMİDEYİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs dolayısıyla Twitter hesabından Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anlatan bir animasyon paylaştı.

Akşener, paylaşıma şu anekdotu düştü:

“Kederimiz de bir, keyfimiz de bir…

Dünümüz de bir, yarınımız da bir…

Birlikte atıyor yüreklerimiz…

Çünkü, AYNI GEMİDEYİZ.

19Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız mübarek olsun!”

DAVUTOĞLU: GELECEK HEPİMİZİN OLACAK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 19 Mayıs paylaşmında “Gelecek hepimizin olacak” iletisini verdi.

Davutoğlu, “Mayıs 19’da Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adım umudu oldu, tam mazlumların. Cefaya, sürgüne, işgale direnişin simgeyi oldu 19 Mayıs. Anadolu, İstiklal gayretiyle mazlumlara kılavuz oldu. Şimdi mayıs umuduyla yürüyoruz Geleceğe. Az kaldı Gelecek hepimizin olacak” ifadelerini kullandı.

BABACAN: ATATÜRK VE SİLAH DOSTLARINI MİNNETLE ARIYORUZ

Demokrasi ve Atılım Partisi TAKAT Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından paylaştığı 19 Mayıs iletisinde şu ifadeleri kullandı:

“Bağımsızlığımıza giden yolda, 19 Mayıs 1919’da attığı ilk adımla bize liderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah dostlarını minnetle anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?