• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Pakistan’da bir erkek ile görüntülenen iki kız çocuğu, aileleri tarafından öldürüldü

Pakistan’da bir erkek ile görüntülenen iki kız çocuğu, aileleri tarafından öldürüldü

İnsan Hakları İzleme Teşkilatı Human Rights Watch’ın aktivistlerine göre, her sene neredeyse bin şahsın iffet cinayetine kurban gittiği Pakistan’da 16 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası, aileleri tarafından öldürüldü. Kuzey Veziristan’da aşiretlerin teftişindeki bir köyde asıllaşan vakada, kız çocuklarının babası ve abiyi nezaretine alındı. İKİ KIZ ÇOCUĞU, […]

İnsan Hakları İzleme Teşkilatı Human Rights Watch’ın aktivistlerine göre, her sene neredeyse bin şahsın iffet cinayetine kurban gittiği Pakistan’da 16 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası, aileleri tarafından öldürüldü. Kuzey Veziristan’da aşiretlerin teftişindeki bir köyde asıllaşan vakada, kız çocuklarının babası ve abiyi nezaretine alındı.

İKİ KIZ ÇOCUĞU, AİLELERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Pakistan’da 16 ve 18 yaşındaki iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri bir videonun sosyal medyada yayınlanmasından sonra öldürüldü. Ateşli silahla vurulan çocukların aileleri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

Polis yetkilileri, önceliklerinin videoda görülen ve hala yaşamda olduğu belirtilen üçüncü kız çocuğuyla videoyu sürükleyen şahsın kurtarılması olduğunu açıkladı.

Kuzey Veziristan’da aşiretlerin teftişindeki bir köyde Perşembe günü işlendiği belirtilen cinayetlerle irtibatlı olarak Pazar günü çocuklardan birinin babasıyla öbür çocuğun abiyi nezaretine alındı.

“PAKİSTAN’DA YILDA BİN ŞAHIS İFFET CİNAYETİNE KURBAN GİDİYOR”

Videoyu sürükleyen genç bir adamın üç kız çocuğuyla kuytu bir alanda beraber görüldüğü 52 saniyelik videonun geçen sene çekildiği fakat internette yeni gezmeye başladığı belirtiliyor.

İnsan Hakları İzleme Teşkilatı Human Rights Watch HRW, Pakistan’da bayan ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin hala ciddi bir mesele olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Aktivistlere göre ülke genelinde her sene bin kadar “iffet cinayeti” işleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?