• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST


Oğlunu kaybeden Ebru Şallı’dan Anneler Günü’nde yürek yakan söz: Birileri içime ateş topu atmış gibi

Oğlunu kaybeden Ebru Şallı’dan Anneler Günü’nde yürek yakan söz: Birileri içime ateş topu atmış gibi

1 Kısa bir zaman evvel 9 yaşındaki oğlu Pars’ı lenf kanserinden dolayı kaybeden acılı anne Ebru Şallı evine kapandı. Yaşadığı süreci Ayşe Arman’a anlatan Şallı “Yaşamta hep eforlu durmaya çalıştım, miniklikten beri eforlu bir üretim var. Ama bu, başka bir şeymiş… Hiçbir acıya benzemiyormuş! Bitiyorsun! Üstelik daha çok başındayım her şeyin. Bugün 22. gün. Yaşamta […]

1
Kısa bir zaman evvel 9 yaşındaki oğlu Pars’ı lenf kanserinden dolayı kaybeden acılı anne Ebru Şallı evine kapandı. Yaşadığı süreci Ayşe Arman’a anlatan Şallı “Yaşamta hep eforlu durmaya çalıştım, miniklikten beri eforlu bir üretim var. Ama bu, başka bir şeymiş… Hiçbir acıya benzemiyormuş! Bitiyorsun! Üstelik daha çok başındayım her şeyin. Bugün 22. gün. Yaşamta olmadığını, soluk almadığını, bana, “Hoş annem” diyemeyeceğini, o tatlı gözleriyle derin derin bakamayacağını kabul edemiyorum. Ben Ponçik’le yaşıyorum hala…” dedi.
2
İşte en acı Anneler Günü’nü yaşayan Şallı’nın vicdanları dağlayan söylemelerinden bazı satır başları;

3
Arman’ın hala sağlık kurumunda gibi mi geliyor suali üzerine şu yanıtı verdi:
Armanın hala hastanede gibi mi geliyor sorusu üzerine şu cevabı verdi:
“Evet. Biz iki sene çektik bu hastalığı, sağlık kurumunda yaşıyor gibiydik. Son üç ayımız makûstu. Ama sağlık kurumu sürecinde çok hoş günlerimiz de oldu. Şimdi de sanki hala orada, sanki gidip görebilirim… Oysa Ponçik, Zekeriyaköy’de bir kabirlikte… Toprağın altında… Kabir taşında, 10 yaşındaki oğlumun ismini gördüğümde inanamıyorum… 10 yaş nedir ki?! Minicikti daha… Daha önünde yaşayacağı bir yaşam vardı… Doyamadım oğluma… Hiçbirimiz doyamadık… Ağlıyor Sık sık gidiyorum yanına.”
4
“Sohbet ediyorum. Sanki beni dinliyor gibi geliyor. Allah’tan yemyeşil bir yer, kuşlar ötüyor filan, kabirliğin hoşu olmaz ama burası, minik bir çocuğu korkutmayacak bir yer. Ponçiğimin enerjisi çok hoştu, kabirliğinin enerjisi de öyle. İşte orada dua ederken, “Evet ya, gitti!” diyorum. Artık sağlık kurumunda ve yaşamda olmadığını ancak kabirlikteyken algı edebiliyorum… Ama banal di mi? Çok yeni daha. Kafam gidip geliyor. Durup dururken ağlamaya başlıyorum mesela. Kabullenme sürecindeyim belki de. Gerçi 2 yıldır acı sürüklüyordum. Yansıtmamaya çalışsam da asıl bu”

5
‘Biri içime ateş atmış gibi’
Biri içime ateş atmış gibi
“Sezdiğim acı, işte o ateş topu…” diyen Şallı acısını şu laflarla ifade ediyor: “Birileri, içime atmış gibi. Üzerinde alevler olan bir top. Oradan oraya çarpıyor içimde. Dönüyor dönüyor, tüm bedenimi sarıyor. Sonra kora dönüyor, o koru da seziyorum. “Bitti mi yoksa?” derken, yangın tekerrür başlıyor. İlacın ya da rastgele bir şeyin fayda edeceğini düşünmüyorum. Belki mental olarak bir zaman edecektir. Ama aralıksız ilaçla da yaşanmaz. Yapacak bir şey yok, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ömür boyu da yakacak.”
6
Yatamıyorum
Uyuyamıyorum
“Cansız vücuduna son sarılışım. O melek suratıyla huzur içini yatarken ki hali, hiç gitmiyor gözümden önünden… Ben artık yatamıyorum, beynim yatmayı yalanlıyor. Bedenim bitkinlikten iflas edip yatmak istese de beyin dayanıyor, yatmıyor. İlaçla yatabilmek istiyorum ve dua ediyorum “N’olur oğlumu düşümde görebileyim” diye.”
7
Kabir taşına neden o yazıyı yazdırdı?
Mezar taşına neden o yazıyı yazdırdı?
Ebru Şallı Ayşe Arman’a Pars’ı anlatırken ise şunları söylüyor: “Şu anda da absürt belki ama “Üşüyor mu, aç mı?” diye düşünüyorum. Natürel ki mantıklı bir söylemesi yok ama, “Beni çok özler, o bensiz ne yapar ki?” diyorum. Ben ilaçlarını filan verirken, gözlerimin içine bakardı, o kadar güvenirdi bana. Şimdi tabi düşünmeden edemiyorum: “Korkuyor mu? Üşüyor mu? Karanlıkta mı? Aydınlıkta mı? Nerede?” O surattan, “Ponçik benimlesin!” yazdım o gün. “Nerede olduğunun hiçbir ehemmiyeti yok. Annen seni vazgeçmeyecek, hep yanında”
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

Sosyal Medyada Paylaşın:


BİRDE BUNLARA BAKIN



Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?